Gres yağ harmanlama tesisi, gres yağı olarak bilinen bir tür yağlayıcıyı üretmek için tasarlanmış bir tesistir. Gres yağı, bir çözücü madde, bir sabitleyici madde ve bir yağdan oluşan bir karışımdır. Bu karışım, yüksek sürtünme, darbe ve titreşim altındaki makine parçalarını yağlamak ve korumak için kullanılır.
Gres yağı, diğer yağ türleri gibi akıcı değildir ve yüzeylere yapışarak daha uzun süreli koruma sağlar. Bu özelliği nedeniyle, genellikle yüksek sıcaklık, yüksek basınç ve aşırı yük altında çalışan makinelerde kullanılır. Örneğin, otomotiv endüstrisinde, uçak motorlarında, hidrolik pompalarda ve rulmanlarda yaygın olarak kullanılır.
Gres yağ harmanlama tesisi, gres yağının harmanlama sürecini gerçekleştiren bir dizi harmanlama ekipmanı ve makinenin yanı sıra, harmanlama kalitesini ve verimliliğini artırmak için laboratuvarlar, depolar, nakliye ve lojistik sistemleri gibi ek tesislerden oluşur.
Gres yağ harmanlama tesisleri, endüstriyel makinelerin ve ekipmanların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayarak harmanlama verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, harmanlama sürecinde çevresel koruma ve ürün kalitesi için sıkı standartlar ve yönetmeliklere uyulması gereklidir.
Gresin kullanım amacı çok geniş olduğundan birçok sektör tarafından tercih edilmektedir. Gres özellikle aşırı basınç altında çalışan parçaların yağlanması için oldukça ideal bir yağlayıcıdır çalışma aralığı -40 ile 250 derece aralıgında iyi bir performans göstermektedir parçaların paslanma ve korozyonuna karşı korumaktadır. Uzun süreli kullanımlarda yağlayıcı özelliğini kaybetmeden yeni yağ uygulamasınıda oldukça uzatır özelliklede su ve oksidasyona karşı oldukça direnç göstermektedir
Gresler 3 temel bileşenden meydana gelir bunlar Baz yağ,Kalınlaştırıcı ve Kimyasal Katkılardır. Baz yağlar %80-95 En yüksek yüzdeye sahip içerisinde gres bileşenlerini bulundurur.Grese yağ özelliğini veren kısım Baz yağları oldugundan isteğe göre tercih yapılabilir.
En çok kullanılan kalınlaştırıcı maddeler ; Lityum, Alüminyum Sabunları, Kalsiyum, ve poliüredir.
Kimyasal katkılar Greslere özellik kazandırması için Gres formülasyonlarında kullanılan kimyasal katkılar kullanılır bunlar; Oksidasyon ve Pas İnhibitörleri, Polimerler, Aşınma Önleyiciler, Aşırı Basınç Katkıları, Sürtünmeyi Azaltan Katkılar
Gres Yağ Çeşitler Nelerdir ?
Beyaz Gres
Yüksek çalışma sıcaklığı olmayan gresdir. Normal yüzey veya düz yataklarda ve mekanik parçaların yağlanmasında kullanılır.
Kırmızı Gres
Taşıt araçları veya fabrika makinelerinin yağlanmasında kullanılır.
Yeşil Kauçuklu Gres
Yeşil gres 65 derece ısıya kadar dayanabilen oldukça yüksek performanslı ve araçlar için kullanılması önem teşkil eden kullanılan alanın temizleme özelliğine sahip kullanılan bölgedeki yağlama sayesinde (Toz, Sürtünme vs.) korunmasını sağlayan etkili bir gresdir.
Daha Fazla